Monday, August 13, 2007

Artis

Vrouwen met verlof en al een kind(eren), zullen vast en zeker allemaal een keer tijdens hun verlof naar Artis gaan. Iets wat je altijd al wilde doen (doordeweeks) en waar je nu eindelijk tijd voor hebt.

Zo ook ik. Ik was er vandaag en was niet de enige zal ik je zeggen. Het is namenlijk vakantie. Stampvol. Overal kinderen met ijsjes, bifiworstjes, starend naar pinguins die visjes krijgen en een nijlpaard dat helemaal niets doet. Of rennend door het aquarium, op zoek naar de grootste haai. Ouders waggelen er wat omheen en roepen her en der wat namen om hun kinderen maar niet kwijt te raken. Dint heeft drie uur gerend, gesprongen en haar ogen uitgekeken.

Maar naast deze blije kinderbende, viel mij nog iets op. Er wordt getelefoneerd. Veel getelefoneerd. Nieuwsgierig als ik ben, ben ik eens gaan luisteren waar al deze gesprekken zoal over gaan. Conlusie: er worden zaken gedaan in artis. De ene sloot een deal, de ander had het over een mogelijk samenwerking, weer een ander over 'kansen' en iemand over het druk zijn met een transactie die maar niet afgesloten wilde worden.

Even waande ik mij weer in die ene offerte waarvan de opdrachtbevestiging zo goed als rond is..... Mijn blackberry? Leeg in de mand, thuis.

Ik heb een aap gezien die klapte, een vis die sliep en net even het kleine olifantje naar buiten zien komen. Met dank aan mijn verlof.