Thursday, February 19, 2009

Trippeldetrappel

Ik zit in een vergadering. Iedereen kijkt ernstig, de wereld ís ook even wat ernstiger. Er zijn dingen gaande die niemand kan voorspellen maar wel grote gevolgen kunnen hebben. Er wordt gepraat over omzet, marges, de beurskoers, mensen die weg moeten, of toch niet? Is het wel slim om nu te bezuinigen? Nee, juist niet. Er moet geleerd worden, het zijn zware tijden die mensen moeten managen. Maar het geld is straks gewoon op.
Trippeldetrap. Iemand wil wat zeggen maar niemand hoort hem/haar. Iedereen is bezig met economische vraagstukken, belangrijke zaken. De grootste mannen zeggen het meest en praten het hardst. Ze hebben ook de grootste wallen onder de ogen. De vrouwen knikken fanatiek en zeggen als er een moment is slimme dingen, kinderen zijn er niet.
Trippeldetrap. Oja, sorry, er is er wel een. Maar niemand die hem/haar hoort of ziet. Jammer. Hij is zo welkom en zijn inbreng zou ook een interessante wending aan de vergadering kunnen geven.
Als we opstaan ziet een van de grootste mannen hem toch. "Dat gaat snel he." Ik voel dat hij/zij het leuk vindt. Ik ook.

No comments: